Asperges zijn slecht voor je sexleven!
Alleen al omdat je jezelf niet aantrekkelijk vindt, als je het toilet verlaat.
Asperges kunnen je urine een sterke geur geven.
Het drijf vocht af en daarmee goed voor de nieren.
Wil je dit witte goud maken?
Onder deze weetjes…
……..een goed recept.

- Asperges zijn goed voor het immuunsysteem, huid, haar en botten.
- Rijk aan vitamine E. Een vetoplosbare vitamine!
- Behoud van spier- en andere weefsels en de weerstand.
- Ontstekingsreacties remmen door flavonoïden in asperges.
- Vol mineralen: kalium, calcium, magnesium, ijzer en een beetje koper, mangaan, zink en fluor.
- Asperges passen goed in een zoutarm dieet
- Weinig calorieën, een halve kilo asperges gelijk aan reep chocola van 75 gram.
- Groene asperges bevatten over het algemeen de meeste vitamines.
Tip van de groenteboer!
Wrijf 2 stengels tegen elkaar.
Piepend geluid? dan zijn ze vers.
Topje moet stevig aanvoelen, de onderkant mag niet ingedroogd of houterig zijn en niet meegeven als je erin knijpt.
Asperges met ham en bieslooksaus
Ingrediënten per persoon:
- Asperges – 250 gram
- Krieltjes met schil – 200 gram
- Ei – 1 stuks (50 gram)
- Crème fraîche – 62 gram
- Bieslook, gedroogd – 1 theelepel (1 gram)
- Knoflook – 1 teentje (2 gram)
- Achterham – 100 gram
- Peper – 1 snufje
- Zout – 1 snufje
Bereidingswijze:
- Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en snijd ongeveer 3 cm van de onderkant.
- Kook de asperges 10 minuten. Zet het vuur uit en laat ze met de deksel op de pan 10 minuten na garen.
- Kook ondertussen de krieltjes in water met zout in 10 minuten gaar.
- Kook het ei in 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud stromend water.
- Meng de crème fraîche met de bieslook en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
- Pel het ei en snijd in partjes.
- Verdeel de asperges met de ham, krieltjes en ei over een bord en schep de bieslooksaus erbij.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal calorieën: 611